2011. november 25., péntek

Lila színű okra mag - Jelenlegi ára: 249 Ft


Áprilisban lakásban is előnevelhetjük a palántákat. Vessük cserepekbe a magokat, és csak május végén ültessük ki.
Ha szabadföldbe szeretnénk ültetni, akkor májusban vessük a magokat fólia alá, a nagy hőigénye miatt.
Vetés előtt ajánlott a magokat egy éjszakára beáztatni. 2-2 szem magot vessünk kb. 3 cm mélyre, 40 cm-es sortávolságot hagyva.
Csírázás után csak a legerősebbet hagyjuk meg. Szabadba csak akkor palántázzuk ki, ha a hőmérséklet nem süllyed 20 celsius alá. A hűvös tavaszi időjárás kedvezőtlen termesztéséhez, gyakran elrothad.
Takarjuk a talaját komposzttal. Rendszeresen, négyhetente trágyázzuk, mert nagy a tápanyagigénye. Szárazság esetén öntözzük, de a pangó vizet nem szereti.
Mivel kedvező körülmények között 2 méter magasra is megnő, ki kell karóznunk a növényeket. Virágzás után 4-6 nap múlva kifejlődnek a kis hegyes végű keskeny termések, melyeket 6-10 cm-es hosszúságban szedhetünk.
Ne hagyjuk nagyobbra nőni, mert szálkás lesz, élvezhetetlenné válik. Éles késsel szedjük, vagy törjük. Nagyobb mennyiségben érdemes lefagyasztani. Az elkészítése előtt a tokokat forrázzuk le ecetes sós, vagy citromos vízzel, hagyjuk megszáradni. Így nem "nyálkásodik" be.
A szedéskor kibuggyanó nedv bőrizgató hatású lehet, ezért gondozásakor, szedésekor használjunk gumikesztyűt.
Virága nagyon dekoratív, és védett helyen a virágágyás dísze lehet.
Vásárlás esetén részletes útmutatót küldök a tudnivalókról. Átvétel kizárólag postai úton! Az ár 20 db magra vonatkozik!  



Jelenlegi ára: 249 Ft

Az aukció vége: 2011-11-28 23:12
. Lila színű okra mag - Jelenlegi ára: 249 Ft